Get Fit 2 Ski

Get Fit 2 Ski

Ben je een waterski-recreant, een beginnend competitie-wakeboarder of zet je de stap naar het topniveau in het waterskiën?

 

Meer info...

 
 

Get Fit 2 Ski - functionele training 

 
creëert voor elke waterskiër / wakeboarder / racer / … de ideale ondersteuning om enerzijds meer trainingsbelasting aan te kunnen en anderzijds veel waterski-gerelateerde blessures te voorkomen. 
 
Trainers die met dit project aan de slag willen, kunnen in onze trainersmodule een eigen programma samenstellen, kijkwijzers voor trainers downloaden, ...
Om toegang te krijgen tot deze module moet je de bijscholing "Get fit 2 ski" reeds gevolgd hebben. Meer informatie kan je verkrijgen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
 
 

Get Fit 2 Ski - coördinatie- & techniektraining op de grote trampoline

 
Een goede skitechniek is het resultaat van enerzijds een optimale ontwikkeling van de vier motorische basiseigenschappen (kracht, lenigheid, snelheid en uithouding) en een goede coördinatie anderzijds.
 
De trampoline is een fantastisch toestel om coördinatie te trainen. In dit project werden zowel de basissprongen als de disciplinespecifieke sprongen voor klassiek waterskiën en het wakeboarden toegelicht.
 
Wetenschap heeft aangetoond dat coördinatie het best trainbaar is tussen 7 en 12 jaar. Gedurende deze periode worden 80% van de coördinatieve eigenschappen ontwikkeld. Vanaf 12 jaar is de ontwikkeling en de trainbaarheid van de coördinatie nog maar gering.
 
 
 
 
 

 

Waterski Vlaanderen VZW  :::  Beatrijslaan 25 bus 2  :::  2050 Antwerpen
Telefoon: 03/271.19.59  :::  E-mail: wsv@waterski.be